EXPERTISE

Datastrategie

Het opstellen van een datastrategie vereist niet alleen kennis van data en tooling. Een goede datastrategie is zodanig opgesteld dat deze bijdraagt aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen. Wij leren organisaties niet alleen hoe ze dit moeten doen, maar kunnen ook ondersteuning geven bij het formuleren van de juiste aanpak en strategie. Door onze jarenlange ervaring zijn we in staat om dit complexe traject binnen enkele weken tot een goed einde te brengen.

Datacultuur

Datacultuur gaat over het creëren van het gedrag, de denkwijze en de vaardigheden die mensen in staat stellen te werken, innoveren en verandering te stimuleren met data. Dit vereist een op maat gemaakte aanpak. De data culture scan van Data Coase legt de basis voor een succesvolle transitie naar datagedreven werken.

Onze adviseurs brengen op een gestructureerde manier in kaart waar medewerkers nu staan, wat de doelstellingen zijn voor de toekomst en welke stappen er nodig zijn om daar te komen. Met de uitkomsten van de scan leggen organisaties de missing link tussen de datastrategie en de implementatie ervan: de inzichten in data maturity en data literacy maken duidelijk in hoeverre de werkvloer klaar is om het databeleid toe te passen.

Data governance

Data governance is meer dan alleen maar het accepteren van verantwoordelijkheid. Het gaat over de juiste processen voor het strategisch inzetten van kwalitatief goede data. Wij onderscheiden drie pijlers onder datagedreven werken: learn, organize, act. We leren professionals de insights en skills om data te organiseren, zodat ze data governance processen vervolgens zelf – snel en efficiënt – integreren in de dagelijkse werkpraktijk.

Datakwaliteit

Vanuit onze visie beschouwen we datakwaliteit als essentieel onderdeel voor de bedrijfsprocessen. Daarom focust onze aanpak zich op het toepassen van datakwaliteitsregels in relatie tot bedrijfsregels. Dit betekent dat we ons niet beperken tot een framework met theoretische dimensies, maar juist ervoor zorgen dat de impact van datakwaliteitsissues bij relevante processen zichtbaar en meetbaar gemaakt wordt.

Data Stewardship as a Service

Dé oplossing voor organisaties als er nog geen data stewards zijn – een dienst waarbij de data stewards van Data Coase zorgen dat er vaart komt in de uitvoering van de data governance. De flexibel inzetbare data stewards van Data Coase brengen de basis op orde en gaan praktisch aan de slag met de gewenste tooling.

Data Culture Scan

De data culture scan van Data Coase legt de basis voor een succesvolle transitie naar datagedreven werken. Adviseurs van Data Coase brengen op een gestructureerde manier in kaart waar teams nu staan, wat de doelstellingen zijn voor de toekomst en welke stappen er nodig zijn om daar te komen.

Maturity Assessments

De data management maturity scans die Data Coase uitvoert geven inzicht in het actuele en gewenste volwassenheidsniveau van de organisatie. Een compact stappenplan en een praktische data roadmap zetten de acties op een rij om de beoogde transitie naar datagedreven werken verder te brengen.

Consultancy

Data Coase is een deskundige en bevlogen sparring partner voor bestuurders, managers en teams die aan de slag zijn met de ontwikkeling, implementatie en uitvoering van datastrategie, data governance en datakwaliteit. Dit kan in de vorm van 1-op-1 coaching, in de vorm van high-end consultancy of als volledig programma management.

Training & Masterclasses

Wij geloven dat medewerkers in staat moeten worden gesteld om de datastrategie zelf te implementeren. Daarom trainen, begeleiden en coachen we professionals om hierin zelf expert te worden. Met onze (op maat gemaakte) trainingen en masterclasses zorgen we ervoor dat alle lagen van de organisatie – medewerkers, teams en directie – begrijpen wat datagedreven werken voor hen betekent.

Dataleiderschap Masterclass

Steeds meer organisaties onderkennen het strategische belang van data en zetten stappen om informatiegestuurd te werken. Maar wat houdt de transitie naar een datagedreven organisatie precies in? En waarom is het zo essentieel? Welke concrete resultaten zijn te behalen en wat zijn de vereisten voor een succesvolle aanpak?